AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos faršo
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
50 gramų maltų džiūvėsėlių
2 centimetrai imbiero (arba 1 šaukštelio malto)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukšteliai ryžių acto (arba obuolių)
Padažui:
150 gramų barbekiu padažas (salsvo, arba Hoisin padažo)
2 šaukštai ryžių acto (arba obuolių)
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas aliejaus
1 centimetras imbiero
2 skiltelės česnako
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į faršą įmušti kiaušinius, dėti smulkiai kapotą česnaką, svogūną ir imbierą, berti džiūvėsėlius ir cukrų, pilti aliejų ir actą. Kruopščiai išminkyti.
2.
Drėgnais delnais iš faršo formuoti maždaug graikinio riešuto dydžio kukulaičius, išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Iš nurodyto kiekio pavyks maždaug 30 - 35 kukulaičiai.
3.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių, kol iškeps.
4.
Padažui imbierą ir česnaką smulkiai sukapoti ar sutarkuoti. Išmaišyti su barbekiu padažu, actu, sojos padažu ir aliejumi. Pakaitinti keptuvėje, ant nedidelės kaitros, kol sušils.
5.
Paruoštus kukulius sumaišyti įdėti į keptuvę su padažu, išmaišyti ir nuimti nuo kaitros.
6.
Jei tieksite kaip užkandį, persmeigti smeigtukais ir patiekti. Galite patiekti ir kaip karštą patiekalą su ryžiais.