AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo pomidorų (žalių)
1.5 kilogramo cukraus
4 vienetai citrinų
2 šaukšteliai malto imbiero
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus supjaustome nedideliais gabaliukais, suberiame cukrų, lengvai išmaišome ir paliekame maždaug valandai pastovėti, kol atsiras sulčių.
2.
Nutarkuojame citrinų geltonąją žievelės dalį (baltąją dalį nulupame ir išmetame). Citrinas supjaustome smulkiais gabaliukais ir suberiame drauge su tarkuota žievele ant pomidorų. Suberiame imbierą.
3.
Verdame 1-1,5 val., kol uogienė sutirštės. O jeigu norite dar tirštesnės uogienės, galima pora šaukštų krakmolo, sumaišius su ~50 ml vandens.
4.
Dar karštą uogienę dedame į švarius stiklainius ir užsukame steriliais dangteliais.