TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 05:23
Rauginti pomidorai - sveika, greita ir skanu
Rauginti pomidorai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis cukraus
šiek tiek juodųjų serbentų lapų
šiek tiek vyšnių lapų
šiek tiek česnako

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus ir prieskoninius lapus švariai nuplauti.

2.
Į švaraus litro talpos stiklainio dugną dėti po keletą vyšnių ir serbentų lapų, 2-3 česnako skilteles ir berti druską bei cukrų. Ant viršaus dėti pomidorus (pridėti pilną stiklainį) ir užpilti labai šaltu, švariu vandeniu (tinka iš šulinio arba galite vandenį atvėsinti ledukais). Svarbu, kad vanduo, kurį naudosite, būtų nechloruotas, nes chloras stabdo rūgimo procesą. Lietuvoje daugumoje vietų vandentiekio vanduo nechloruojamas, bet jeigu gyvenate užsienyje, įsitikinkite ar ne arba naudokite pvz. pirktinį šaltinio vandenį.

3.
Stiklainį uždaryti švariu plastikiniu dangteliu. Plastikinį tam, kad būtų kaip išeiti dujoms vykstant rūgimo procesui. Užsukami tam per sandarūs ir gali “nušokti“.

4.
Tada stiklainį papurtyti, kad prieskoniai pasiskirytų ir nešti į rūsį ar vėsų sandėliuką. Praėjus porai mėnesių pomidorai jau paprastai būna tinkami valgymui.

5.
Beje, jeigu norite greitai paraugtų pomidorų, juos darykite ne stiklainyje, o kubiliuke. Tiesiog prislėkite pomidorus medine lentele, prispauskite akmeniu, uždenkite kubiliuką švariu rankšluostėliu ir pastatykite kur nors kambario kampe ar sandėliuke keletui dienų. Tada vis paragaukite, ar jau pakankamai įrūgę.




admin · 2019-04-15 09:00 · 614 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt