TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Sotus perlinių kruopų troškinys su mėsa
Perlinių kruopų plovas

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų perlinių kruopų
250 gramų kiaulienos sprandinės (ar kitos mėsos)
400 mililitrų vandens (arba sultinio)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių mėsai
0.5 vieneto aitriųjų pipirų (nebūtina)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitinti aliejų, apkepinti nedideliais gabalėliais pjaustytą kiaulieną. Išimti ir atidėti. Pabarstyti druska, pipirais ir prieskoniais mėsai.

2.
Į tą patį puodą dėti smulkintą svogūną, kepinti, kol svogūnas suminkštės. Dėti smulkintą česnaką, tarkuotas morkas, smulkintą aitrųjį pipirą ir kepinti apie 5 - 10 minučių, kol morkos "susileis".

3.
Kol kepa morkos, kelis kartus praplauti perlines kruopas, kol vanduo bus skaidrus. Nupilti vandenį.

4.
Kruopas ir mėsą sudėti į puodą su pakepintomis daržovėmis, užpilti apie 400 ml vandens (arba sultinio), uždengti puodą ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių - 1 valandą, iki kol kruopos bus minkštos. Jeigu norite, kad išsitroškintų greičiau, galite kruopas iš vakaro pamerkti. Jei verdant kruopos sugers visą vandenį, įpilkite dar šiek tiek.

5.
Išsitroškinus paragaukite, ar patinka skonis, ar pakanka druskos, pipirų. Jeigu kažko norisi daugiau, pridėkite ir gerai išmaišykite.

6.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais krapais arba kitais žalumynais. Skanaus!




admin · 2019-04-14 12:01 · 653 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt