TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Gaivus jogurtinis želė tortas
Želė tortas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras jogurto (natūralaus arba vaisinio)
200 mililitrų vandens (želatinai)
2 pakeliai vaisinės želė (skirtingų skonių, po daugmaž 77 g)
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai želatinos (su kaupu)
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Spalvotą želė paruoškite iš anksto, kad spėtų sustingti (aš paprastai pasiruošiu iš vakaro). Ją ruošdami užpilkite trečdaliu mažiau vandens negu kad parašyta ant pakelio, jog būtų tvirtesnė. Sustingusią žele supjaustykite kubeliais.

2.
Želatiną užpilkite 200 ml vėsaus vandens ir palikite bent 15-20 min pastovėti, jog išbrinktų (galite išbrinkti ir iš vakaro, jeigu patogiau).

3.
Į jogurtą suberkite cukrų bei vanilinį cukrų ir išplakite plaktuvu. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra - jeigu naudosite vaisinį jogurtą, cukraus reikės mažiau ar net galima nedėti visai, jeigu natūralų - reikės kiek daugiau. Tiesiog paragaukite, ar pakanka saldumo, ir, jeigu reikia, įberkite dar šiek tiek cukraus. Turėkite mintyje, jog kai žele sustingsta, ji atrodo truputį mažiau saldi negu kol dar skysta. Vietoje cukraus taip pat galite naudoti ir kitokį saldiklį, pvz. medų ar klevų sirupą, be saldumo jie taip pat suteiks tortui ir papildomo prieskonio.

4.
Išbrinkusią želatiną pašildykite virš garų vonelės, kol ištirps (tik neleiskite jai užvirti). Palikite šiek tiek atvėsti. Atvėsusią želatiną po truputį, nuolat maišydami pilkite į išplaktą daugmaž kambario temperatūros jogurtą. Pildami maišykite aktyviai, kad želatina nesušoktų į gumuliukus.

5.
Formą, kurioje gaminsite tortą, patepkite trupučiu neutralaus skonio aliejaus. Arba galite naudoti silikoninę formą, tada galima ir netepti. Į ją pilkite sluoksnį jogurto, dėkite spalvotos želė gabalėlių ir padėkite į šaldytuvą, jog sluoksnis sutvirtėtų. Ant sutvirtėjusios žele vėl dėkite spalvotų gabalėlių, ir vėl užpilkite sluoksniu jogurto. Taip sluoksniuokite palaipsniui, kol sudėsite visus turimus ingredientus ir supilsite visą jogurto masę. Tokių sluoksnių galite daryti kiek norite. Kad jogurto masė, kurios dar nesupylėte, nesustingtų, indą su ja laikykite šilto vandens vonelėje.

6.
Paruoštą tortą palaikykite šaldytuve, jog galutinai sutvirtėtų. Jeigu patiekiant jis sunkiai išsiimtų iš formos, tiesiog formą su tortu trumpam pamerkite į šilto vandens vonelę, tada tortas išsiims daug lengviau. Skanaus!




admin · 2019-04-13 18:00 · 629 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt