Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų sūrio
5 vienetai kiaušinių
150 gramų majonezo
100 gramų grietinės
Įdarui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kiaušinius sumaišyti su majonezu, grietine ir tarkuotu sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (geriausiai didelė skarda, tokia, kurios paprastai būna prie orkaitės).
2.
Tešlą kepti 20 minučių, iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek ataušinti. Turi gautis minkštas omletinis pagrindas.
3.
Įdarui žalią faršą sumaišyti su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska bei pipirais. Tik druskos nepadauginkite, dėkite jos tik simboliškai (arba galite nedėti visai), nes vyniotinio tešla nuo sūrio turės pakankamai sūrumo.
4.
Įdaru aptepkite iškepusią tešlą, tuomet, pradedant trumpuoju kraštu susukite į vyniotinį.
5.
Kepti dar 40 minučių, iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leiskite atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.