Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Įdarui:
5 stiklinės rabarbarų (smulkintų)
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė braškių
2 šaukšteliai cinamono
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės miltų
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį cukraus pudros
Kremui:
200 gramų maskarponės sūrio
150 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į didelį puodą suberkite rabarbarus, braškes, 2 stiklines cukraus ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol rabarbarai suvirs į košytę ir bus panašu į uogienę. Palikite atvėsti.
2.
Dideliame dubenyje kiaušinius plakite 3 minutes, palaipsniui suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir plakite dar porą minučių. Dalimis suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska, cukraus pudra, ir gerai išmaišykite.
3.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi arba sviestu. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių, jis neturi būti storas. Kepkite 190 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Tešla turi gražiai pagelsti. Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės, išverskite ant rankšluosčio, nuplėškite kepimo popierių ir lengvai susukite į ritinį.
4.
Minkštą sviestą išplakite su maskarponės sūriu iki standaus kremo.
5.
Atvėsusį vyniotinį ištiesinkite, tepkite maskarponės kremu, ant viršaus dėkite rabarbarų - braškių uogienės ir susukite vyniotinį. Dėkite į lėkštę siūle į apačią ir palikite šaldytuve porai valandų. Patiekiant apiberkite cukraus pudra.