Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos krūtinėlės
400 gramų rudųjų pievagrybių (arba paprastų pievagrybių)
60 mililitrų balto sauso vyno
60 mililitrų vištienos sultinio
50 mililitrų grietinėlės
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas čiobrelių (šviežių, smulkintų)
pagal poreikį miltų
pagal skonį druskos
šiek tiek petražolių (šviežių, smulkintų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai, bus 6 gražūs kepsneliai. Kiekvieną kepsnelį pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir nupurtyti jų perteklių.
2.
Į įkaitintą keptuvę supilti aliejų ir įdėti šaukštą sviesto. Kepti krūtinėlę iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduos.
3.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, sudėti pievagrybius. Jei pievagrybiai nevienodo dydžio, perpjauti juos per pusę ar į keturias dalis. Ant grybų sudėti likusius 2 šaukštus sviesto ir čiobrelius. Jei ištirpdysite prieš sudedant grybus, sviestas pradės degti ir duos patiekalui kartumą. Maišant kepti apie 6 minutes.
4.
Supilti sausą vyną, vištienos sultinį ir kepti, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės, tada supilti grietinėlę.
5.
Į padažą sudėti iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartyti, kad pasidengtų padažu.