Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai morkų
3 šaukštai aliejaus
1 saujelė petražolių (ar kitų žalumynų)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu morkos ilgos, jas pirmiausiai perpjauti perpus (jeigu trumpos, to daryti nebūtina), o tuomet supjaustyti lazdelėmis.
2.
Morkų lazdeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 10 minučių, jog truputėlį suminkštėtų. Nukošti, perlieti šaltu vandeniu ir sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad nudžiūtų.
3.
Apvirtas morkas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir pamaišyti, kad morkos juo tolygiai pasidengtų.
4.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 10-15 minučių, kol morkos gražiai apskrus. Iškepusias pabarstyti druska, pipirais ir žalumynais.
5.
Beje, morkų prieš kepant galima ir neapvirti, bet tada jos keps ilgiau. O kai jas apverdate, jos viduje būna minkštos, o išorėje traškios ir iškepa sparčiau.