Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
250 gramų šaldytų uogų (bet kokių)
200 gramų grietinės
180 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (arba margarino)
1 šaukštas miltų (uogoms)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaldytas uogas (atšildyti nereikia!) pabarstome miltais ir maišome, kol visos tolygiai pasidengs miltais. Atidedame į šalį, kol, maišysime tešlą.
2.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska lengvai išplakame šluotele. Sudedame grietinę, išlydytą ir atvėsintą sviestą/margariną, išmaišome. Beriame miltus ir kepimo miltelius. Šaukštu maišome tik tol, kol nelieka sausų miltų. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus beriame uogas ir lengvai įspaudžiame jas į tešlą.
3.
Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Tikriname mediniu pagaliuku, ar iškepęs. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra. Skanaus!