AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų morkų
160 gramų cukraus
150 mililitrų aliejaus
150 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
70 gramų riešutų (naudojau graikinius)
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupuku)
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Viršui:
200 gramų kreminio sūrio
60 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek migdolų esencijos (arba vanilės esencijos)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius gerai išplakiau su cukrumi iki masė tapo puri ir tūris padidėjo 2-3 kartus.
2.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu ir muskato riešutu.
3.
Pagal originalų receptą morkas reikėtų smulkiai sutarkuoti ir rankomis nuspausti atsiradusias sultis, bet aš tiesiog naudojau morkų tirščius iš sulčiaspaudės. Morkas sudėjau į miltų masę ir gerai išmaišiau.
4.
Ten pat supyliau aliejų, kiaušinių plakinį ir susmulkintus riešutus (turėjau graikinių riešutų puselių, tad juos subėriau į maišelį ir plaktuku mėsai mušti susmulkinau). Gerai viską išmaišiau.
5.
Masę sukrėčiau į sviestu pateptą formą (naudojau nedidelę apvalią, daugmaž 20 cm skermens) ir kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 35 minutes. Ar iškepęs pyragas patikrinau su mediniu pagaliuku - jeigu įsmeigus į pyrago viduriuką pagaliukas sausas, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Pyrago viršui išsukau sūrelį su minkštu kambario temperatūros sviestu, cukraus pudra ir migdolų esencija.
7.
Iškepusį ir visiškai atvėsusį pyragą aptepiau sūrio mase.
8.
Pyragą laikyti šaltai. Skanaus!