TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Keptuvėje keptas kondensuoto pieno tortas su Medučio kremu
Tortas keptuvÄ—je

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 stiklinės miltų (apytikriai)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
900 gramų grietinės (riebios)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai citrinų sulčių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenėlį supilame kondensuotą pieną, įdedame kiaušinį ir sumaišome.

2.
Įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkome tešlą. Miltų nesudėkite visų iškart, nes jų gali reikėti ir šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo miltų rūšies. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų minkšta, bet nelimpanti prie rankų.

3.
Išminkytą tešlą padalinam į 8 gabaliukus ir kiekvieną iškočiojame iki daugmaž naudojamos keptuvės dydžio (maniškė buvo 24 cm skersmens) apskritimų. Kiekvieną blyną dedam į karštą sausą keptuvę. Po daugmaž minutės apverčiame ir apkepame kitą pusę. Kepkite atsargiai, nes blynai kepa gana greitai, tad nesudeginkite. Iškepusių blynų kraštelius gražiai apipjaustom, kad būtų vienodi apskritimai. Trupinius atsidėkite, nes juos galima panaudoti torto papuošimui.

4.
Kremui gerai atšaldytą grietinę išplakame su cukrumi ir citrinų sultimis iki standumo. Būtinai naudokite pilno riebumo grietinę, nes liesesnės standžiai neišsiplaka (arba papildomai reikėtų įdėti išbrinkintos bei ištirpintos želatinos arba grietinėlės standiklio).

5.
Renkame tortą - dedame lakštą, pertepame kremu, lengvai spustelime, tada dedame kitą lakštą ir taip kol susluoksniuosime visą tortą. Torto šonus irgi aptepame kremu. Beje, kartais gamindama šį tortą į vieną arba du pertepimo sluoksnius įmaišau rūgštesnės uogienės arba šaldytų trintų uogų (labai tinka spanguolės ar juodiejį serbentai), tada tortas būna dar gaivesnis.

6.
Tortą galime puošti nuo lakštų apipjaustymo likusiais trupiniais, šokolado drožlėmis ar kaip tik fantazija įkvepia.

7.
Paruoštą tortą paliekame pastovėti bent per naktį arba galima ir dar ilgiau, nes stovėdamas šis tortas tik skanėja, kadangi kremas susigeria į lakštus ir juos suminkština.




admin · 2019-03-31 12:00 · 671 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt