TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nuostabus morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų morkų (tarkuotų)
300 gramų rudojo cukraus
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
230 gramų miltų
1 stiklinė aliejaus
100 gramų riešutų (smulkintų, naudojau lazdyno)
60 gramų kokoso drožlių
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
500 gramų varškės
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilės esencijos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską, sumaišyti ir atidėti į šalį.

2.
Sutarkuotas morkas (geriausia tarkuoti bulvių tarkavimo mašina) sukrėsti į kitą nemažą dubenį, berti kokoso drožles ir jei naudojat riešutus.

3.
Dar kitame dubenyje supilti aliejų ir suberti cukrų. Paplakti kelias minutes, tada mušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti ~1 min. Turi būti tokia šviesiai rusvos spalvos vientisa masė. Tada jau atsargiai įmaišome miltų mišinį (neplakti) ir morkas.

4.
Toliau jūsų fantazija kokios formos torto norėsite. Galima daryti apvalų, tada reiktų tešlą padalyti į tris ar keturias lygias dalis ir kiekvieną iškepti apvaliose formose. O aš, kaip jau minėjau įžangoje, naudojau dvi vienodo dydžio stačiakampes skardas (43x32 cm), išklojau jas sviestiniu kepimo popieriumi, masę padalinau į dvi lygias dalis (padariau tai svarstyklių pagalba), abi dalis sukrėčiau į atskiras skardas.

5.
Plastikine mentele tolygiai paskirsčiau per visą skardos plotą (tiek vienoje skardoje, tiek antroje) ir abi skardas šoviau į orkaitę įkaitintą iki 160 C temperatūros, kadangi mano papločiai nebuvo tokie stori, tai kepiau ~30-35 min. (Kepimo laikas ir priklauso kiek vienu metu kepate papločių ir kokio jie storio, todėl patariu nuolat stebėti, tikrinant medinio pagaliuko pagalba, jį įsmeigus ir ištraukus turi būti švarus). Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.

6.
Kol papločiai vėsta, pasigaminti kremą pertepimams. Kadangi naudojam varškę, ją pertrinti per sietelį, suberti cukraus pudrą ir įlašinti vanilės esenciją, išplakti. Atskirame inde supilti grietinėlę, išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Toliau nestipriai maišant, po truputį supilti citrinos sultis.

7.
Galiausiai atvėsusius papločius pertepti varškės kremu, torto viršų papuošti taip pat pagal fantaziją (riešutais, kokoso drožlėmis, džiovintais vaisiais ar net šviežiomis uogomis...). Aš savo papločius dar perpjoviau pusiau, gavau 4 lygias dalis, tada jas pertepiau (prieš tai padalinus kremą į 4 lygias dalis), o ketvirtą kremo dalį sukrėčiau į konditerinį švirkštą ir jo pagalba papuošiau tortą. Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.



Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.



admin · 2019-03-31 09:00 · 668 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt