Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Kremui:
500 gramų kreminės varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų maskarponės sūrio
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinos žievelės
Pagrindui:
200 gramų sausainių
120 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkiname iki trupinių. Išlydome sviestą, jį sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (aš naudojau 24 cm skersmens) ir į ją suberiame sausainių masę. Šaukštu ar rankomis ją paspaudžiame, suformuojame tvirtą pagrindą ir kraštelius.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Dedame sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kad pagrindas sutvirtėtų.
3.
Sumaišome varškę su maskarpone, pilame kondensuotą pieną, įtarkuojame citrinos žievelę, išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo gerai išmaišome (būtinai šaukštu, kad neperplaktumėte masės ir kad į ją nepatektų per daug oro, nes kepant pyrago paviršius gali suskilinėti).
4.
Iš orkaitės ištraukiame pagrindą ir temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių. Ant jo supilame varškės masę. Dedame atgal į orkaitę ir kepame apie 1 valandą, kol varškės masė pakankamai sutvirtėja (kad pajudinus nebanguotų).
5.
Išimame pyragą iš orkaitės ir leidžiame jam visiškai atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, o geriausia - per naktį. Prieš patiekiant galite papuoši uogomis, vaisiais, karamele ar šokolado drožlėmis.