Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
230 gramų miltų
200 gramų grietinės
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cukraus
Kremui:
400 gramų braškių (trintų su cukrumi)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su grietine ir Rududu. Įmaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius ir aguonas.
2.
Tešlą pilti į 26 cm skersmens formą, nusegamais kraštais ir kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 minučių. Atvėsinti ir perpjauti į 3 lakštus.
3.
Sulaistymui šiltą vandenį išmaišyti su cukrumi ir citrinos sultimis.
4.
Kremui želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, ištirpinti garų vonelėje ir palikti truputį atvėsti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti trintas uogas. Plona srovele, nuolat maišant, įmaišyti želatiną.
5.
Į švarią formą dėti vieną biskvito lakštą, sulaistyti, pilti pusę kremo, dėti kitą lakštą, likusį kremą ir užklojame paskutiniu lakštu. Palikti šaldytuve pernakt. Žuošiau šokolado glaistu ir uogomis.