Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų brokolių
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
0.5 šaukštelio druskos
3 žiupsneliai juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Puode užverdame vandenį. Brokolį sulaužome į gabalėlius. Verdame užvirusiame vandenyje ~5-7 min, kol brokolis suminkštėja (nepervirkite, kad per daug nesuminkštėtų). Po to nupilame vandenį nuo brokolio ir paliekame atvėsti. Kai atvėsta supjaustome plokščiais gabalėliais, tik nereikia per daug susmulkinti.
2.
Viename dubenyje suplakame kiaušinius su 0,5 arb. š. druskos.
3.
Svogūną nulupame, supjaustome didesniais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūnus ir kepame, kol suminkštėja, tada sudedame brokolį ir kepame ~4 min, vis pamaišant, pagardiname druska ir pipirais. Daržovių mišinį sudedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.
4.
Keptuvę išvalome, įpilame 2 valg. š. aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies, supilame tortilijos masę, išlyginame paviršių ir šonus. Kepame tortiliją ~5-6 min, kol apačia gražiai apskrunda, tada uždedame ant keptuvės didelę lėkštę arba plokščią dangtį ir atsargiai tortiliją apverčiame. Dedame tortiliją atgal į keptuvę, išlyginame šonus ir kepame dar 5 min, kol apačia apskrunda. Tortiliją iš keptuvės atsargiai perkeliame ant lėkštės, supjaustome ir skanaujame!
5.
Tortilija labai gardi ir šalta. Puikiai tinka kaip užkandis.