TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 ir 4/5 kilogramo viščiuko
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas imbiero (tarkuoto)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų (arba pipirų mišinio)
Kepimui:
200 mililitrų vištienos sultinio
1 vienetas apelsinų (reikės sulčių ir žievelės)
0.5 vieneto svogūnų
Glazūrai:
3 šaukštai klevų sirupo (galima keisti medumi)
2 šaukšteliai sojos padažo
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
2 šaukšteliai aliejaus
2 šaukšteliai baltojo vyno acto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viščiuką nuplauti ir nusausinti, atsargiai šaukštu atskirti odelę nuo krūtinėlės.

2.
Česnakus sutrinti ir sumaišyti su imbieru, druska, pipirais bei aliejumi. Šį mišinį įkišti po odele ir rankomis paskirstyti. Į viščiuko vidų įdėti pusę svogūno.

3.
Viščiuką dėti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepti 30 minučių.

4.
Glazūrai sumaišyti klevų sirupą, sojų padažą, aliejų, balto vyno actą ir sviestą.

5.
Po 30 minučių kepimo į formą supilti apelsinų sultis, sumaišytas su sultiniu ir apelsino žievele, viščiuką aptepti glazūra ir kepti dar 40 - 50 minučių, kas 10 minučių vis patepant glazūra. Jei visas sultinys nugaravo, galima papildyti sultimis, sultiniu ar tiesiog trupučiu vandens.

6.
Kepti, kol storiausia viščiuko vieta bus 80 C arba, įdūrus, bėgs skaidrios sultys.

7.
Iškepus palaikyti 15 minučių ir tik tada pjaustyti.




admin · 2019-03-26 15:00 · 718 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt