TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nuostabus vaflinis skanėstas ala "Danutės vaflinis pyragas"
DanutÄ—s vaflinis pyragas (pertepti vafliai su Å¡okoladu)

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 vienetai apvalių vaflių (arba stačiakampių)
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba Rududu)
200 gramų sviesto
Glajui:
150 gramų šokolado
20 gramų sviesto
3 šaukštai pieno

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pats skaniausias šis gardumynas bus, jeigu naudosite namuose virtą karamelizuotą kondensuotą pieną (aš verdu 2 valandas). Bet jeigu neturite ar nespėjate, galite naudoti pirktinį (pvz. Rududu). Vaflius aš stengiuosi rinktis ne tuos labai plonus ir lygius, o kur būna su rombo formos gilesnėmis duobutėmis, nes tada į jas susitepa daugiau kremo ir pyragas būna drėgnesnis.

2.
Kremui kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną mikseriu išsuku su kambario temperatūros sviestu iki vientisos kreminės konsistencijos.

3.
Didesnę lentelę arba lėkštę iškloju kepimo popieriumi. Ant jos dedu vieną vaflį, jį dosniai aptepu kremu, kad užpildytų visas visas vaflio duobutes ir dar būtų sluoksniukas virš. Tada dedu antrą vaflį, jį lengvai spusteliu ir vėl aptepu kremu. Taip sluoksniuoju tol, kol nebelieka vaflių arba kremo :) Paskutinio vaflio viršaus kremu nebetepkite, juo tesiog uždengiu skanėstą ir lengvai spusteliu.

4.
Tada gardėsį paslegiu kuo nors truputį sunkesniu (paprastai ant jo viršaus uždedu medinę lentelę, o ant jos - porą pilnų stiklainiukų) ir dedu į šaldytuvą bent keletui valandų (geriausiai per naktį), jog kremas sustingtų, vafliai paminkštėtų ir gardėsis sutvirtėtų.

5.
Kai sutvirtėja, pasiruošiu glajų. Jam virš garų vonelės ištirpinu pasmulkintą šokoladą drauge su sviestu. Kai viskas ištirpsta, įpilu pieno ir gerai išmaišau (svarbu - pieną pilkite ne tiesiai iš šaldytuvo, nes šaltas pienas gali sutraukti šokoladą. Jis turėtų būti arba kambario temperatūros, arba truputį jį pašildykite prikaistuvyje). Glajus turėtų gautis daugmaž grietinės tirštumo, toks kad lengvai galėtumėte juo aptepti skanėstą. Jeigu būtų tirštesnis, įpilkite dar šlakelį pieno.

6.
Glajumi gražiai aptepu gardėsio viršų bei šonus. Jeigu būnu nusiteikusi kūrybiškai, dar pabarstau pyragą smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis, bet tas nebūtina. Padedu į šaldytuvą valandėlei, kad glajus sustingtų. O tada pjaustau gabaliukais ir mėgaujamės :)




admin · 2019-03-24 00:00 · 510 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt