Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų sūrio (tinka gruyere, čederis ar kitoks stipresnio skonio)
50 gramų sviesto
1 skiltelė česnako
2 šaukšteliai džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo indą patrinkite perpus perjauta česnako skiltele. Tada ištrinkite jį sviestu (tam panaudokite daugmaž ketvirtadalį viso sviesto kiekio) sviesto pasilikite apkepo viršui). Aš naudojau 21x21 cm kvadratinę kepimo formą, bet tiktų ir apvali 21-24 cm forma.
2.
Bulves nuskuskite ur supjaustykite plonomis 2-3 mm storio riekutėmis (būtinai plonomis, kitaip neiškeps!). Sviestą ištirpkite. Sūrį sutarkuokite.
3.
Trečdalį bulvių susluoksniuokite formoje ir jas apliekite trečdaliu grietinėlės (patogiausia tą daryti šaukštu, kad grietinėlė pasiskirstytų tolygiai). Pabarstykite druska, pipirais, džiovintais čiobreliais, apšlakstykite trečdaliu tirpinto sviesto, paskleiskite trečdalį sūrio. Taip susluoksniuokite visą apkepą. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio.
4.
Kepimo indą uždenkite folija. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Foliją nuimkite ir kepkite dar 10-15 min., kad apskrustų.
Patarimai:
•
Apkepą labai tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis.