Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų faršo (bet kokio mėgstamo)
600 gramų bulvių košės (iš daugmaž 3 bulvių)
100 gramų sūrio (galima ir nedėti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
250 mililitrų vandens
3 šaukštai pomidorų padažo (arba pomidorų pastos)
3 šaukštai grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Maltą mėsą sumaišiau su kiaušiniu, per smulkią tarką sutarkuota bulve ir smulkiai kapotu svogūnu. Įspaudžiau česnaką, pagardinau prieskoniais mėsai, druska, pipirais ir viską gerai išmaišiau.
2.
Bulvių košę sumaišiau su tarkuotu sūriu. Jeigu norite liesiau, vietoje sūrio galima dėti varškę (tik tada papildomai dar įdėkite druskos, pipirų ar kitų prieskonių) arba tiesiog nieko papildomai į košę nedėti visai.
3.
Iš mėsos dariau paplotėlius, į jų vidų dėjau bulvių košės ir formavau pailgus kotletukus. Kotletukus sudėjau į kepimo formą. Šalia į tarpus įdėjau keletą riekelių svogūno ir pora skiltelių česnako, kad būtų daugiau skonio, bet tai nėra būtina.
4.
Padažui vandenį sumaišiau su pomidorų padažu ir grietine. Pagardinau druska ir pipirais. Beje, vietoje vandens galima naudoti sultinį, tada papildomai prieskonių nebereikės. Padažu apliejau kotletukus. Kepimo formą uždengiau folija ir kepiau iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.