Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių
300 gramų rūkytos vištienos
50 gramų džiovintų spanguolių
50 gramų riešutų (bet kokių mėgstamų)
1 vienetas obuolių
šiek tiek majonezo (arba graikiško jogurto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Juos sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10-20 sekunčių, o tada užpilkite labai šaltu vandeniu ir palikite porai minučių tame vandenyje atvėsti. Tada supilkite žiedynus į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Galima šio brokolio “blanširavimo“ ir nedaryti, bet jis žalią brokolį truputį suminkština ir suteikia jam labai gražią intensyviai žalią spalvą.
2.
Riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje, kad pasklistų malonus aromatas. Jeigu skubate, šį žingsnį irgi galima praleisti, bet paskrudinti riešutai būna dar skanesni :) Riešutai šiame recepte tinka patys įvairiausi - graikiniai, žemės, lazdyno, anakardžiai. Taip pat vietoje jų galima dėti saulėgrąžas ar moliūgų sėklas.
3.
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Džiovintas spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Obuolį supjaustykite kubeliais.
4.
Dubenyje sumaišykite brokolius, spanguoles, riešutus ir vištieną. Pagal skonį viską pagardinkite majonezu arba jogurtu (su majonezu skaniau, o su jogurtu - sveikiau:), galite įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite ir gardžiuokitės!