Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 litrai vištienos sultinio
800 gramų koldūnų (pirktinių arba naminių)
1 vienetas morkų (didelių)
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 gabalėlis sviesto
Patiekiant:
3 šaukštai grietinės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą, kuriame darysime sriubą, dedame nedidelį sviesto gabalėlį ir jame apkepiname smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną iki suminkštės. Dedame per burokinę tarką sutarkuotą morką ir dar keletą minučių pakepame.
2.
Į puodą su daržovėmis pilame sultinį ir užverdame. Užvirus dedame į puodą koldūnus. Jie gali būti ir kitos rūšies, bet šie gioza tipo koldūnai yra mano mėgstamiausi. Paverdame 8-10 minučių ir sriuba paruošta.
3.
Paragaujame, ar patinka sriubos skonis. Jeigu norsi, galime įdėti dar šiek tiek druskos, pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių.
4.
Į dubenėlius dedame grietinės ir pilame sriubą. Skanaus!