Porcijų skaičius: 3
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų smidrų
500 mililitrų mėsos sultinio
2 vienetai svogūnų
5 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nupjaukite smidrų sukietėjusią koto dalį, nulupkite ir apvirkite sūdytame vandenyje apie 5 min. Perliekite lediniu vandeniu.
2.
Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintus svogūnus ir patroškinkite apie 5 min., kol suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar pakepinkite apie minutę. Į keptuvę su kepintomis daržovėmis sudėkite smulkintus smidrus, supilkite mėsos sultinį ir užvirus pavirkite apie 10 min.
3.
Išvirus sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu ir dar kartą perkoškite per sietelį, kad nebūtu likę kietų smidrų siūlų. Perkošta sriubą pagardinkite grietinėle, pipirais ir druska. Išmaišykite ir galite tiekti. Tradiciškai prie šios sriubos tiekiama skrudintas batonas.