Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
200 mililitrų medaus
85 gramai maltų migdolų
85 gramai sviesto
0.5 stiklinės cukatų (arba smulkintų džiovintų vaisių)
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
Glajui:
1.5 stiklinės cukraus pudros
4 šaukštai pieno
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, migdolus ir prieskonius.
2.
Sviestą ir medų įdėkite į puodą ir pašildykite, kol sviestas ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinkite. Masė turi būti šilta, bet ne karšta. Sumaišykite sausus ingredientus su medaus mišiniu ir apelsino žievelėmis iki vientisos lipnios tešlos. Tešla turi būti lipni, todėl nesusigundykite paberti miltų. Uždenkite tešlą švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti. Tešla sutirštės/ sukietės.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
4.
Formuokite iš tešlos graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos. Kadangi tešla bus gan lipni, sušlapinkite rankas, kad būtų lengviau formuoti meduolius. Palikite tarp rutuliuku padorų atstumą, nes meduoliai kepdami augs ir plėsis. Su delnu arba su šaukštu rutuliukus truputį priplokite, kad juos šiek tiek praplatinti. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, ne ilgiau. Išimkite iš orkaitės. Lebkuchen bus labai minkšti. Palikite juos 2 minutes kepimo skardoje ir tada perkelkite atvėsti ant grotelių. Meduoliai sukietės, jei paliksite juos pastovėti neuždengtus (geriausia ant grotelių) parą.
5.
Kitą dieną paruošiame glajų. Pieną po šaukštą pilame į cukraus pudrą ir maišome. Nepilkite iš karto daug pieno, nes glajus gali gautis per skystas ir teks berti nemažai cukraus pudros. Glajus turi būti tirštas, bet ne bėgantis. Naudokite iš karto, nes labai greitai stingsta. Kai meduoliai suminkštės, padenkite juos glajumi - panardinkite meduolio viršų į glajų ir ištraukite, leiskite nuvarvėti glajaus pertekliui ir padėkite džiūti ant groteliu. Sudėkite į sandarų indą ir laikykite iki Kalėdų. Skanaus!