Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Įdarui:
500 gramų kreminės varškės (arba paprastos varškės)
150 gramų aviečių (arba braškių, tinka ir šaldytos)
150 gramų rabarbarų (nuvalytų ir nedideliais kubeliais pjaustytų)
70 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
40 gramų miltų
pagal skonį cukraus
Viršui:
170 gramų miltų
150 gramų rudojo cukraus
100 gramų sviesto
1/4 šaukštelio druskos
Pagrindui:
3 vienetai kiaušinių
170 gramų miltų
120 gramų sviesto
120 gramų cukraus pudros
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viršui skirtą sviestą ištirpinkite kartu su cukrumi ir druska, šiek tiek pravėsinus suberkite miltus, išminkykite. Tešla turi būti labai biri. Įsukite į maistinę plėvelę ir saugiai padėkite šaldytuve.
2.
Viename dubenyje tarpusavyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame iki purumo išsukite sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą, muškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakant. Suberkite miltų mišinį, gerai išmaišykite. Masę supilkite į formą išklotą kepimo popieriumi (aš naudojau stiklinę 28x18 dydžio formą ir kepimo popieriaus nenaudojau - pyragas neprikepė).
3.
Rabarbarus ir avietes (arba braškes) sumaišykite su cukrumi ir miltais. Jei naudojate paprastą varškę, ją sutrinti per sietelį arba elektriniu trintuvu (blenderiu), išmaišyti su kiaušiniu ir cukrumi.
4.
Ant pagrindo tolygiai paskirstykite varškę, ant varškės rabarbarų ir aviečių įdarą, galiausiai užtrupinkite iš šaldytuvo ištraukta tešla. Šaukite kepti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros ir kepkite apie 50-60 minučių (jei viršus pernelyg greitai kepa, uždenkite kepimo popieriaus ar aliuminio folijos skiautele).
5.
Iškepusį pyragą atvėsinkite, supjaustykite kvadratėliais ir mėgaukitės prie kavos ar arbatos puodelio.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.