Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų pievagrybių
350 gramų jautienos faršo
0.5 stiklinės pieno
2 riekės šviesios forminės duonos
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai petražolių (kapotų)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitintinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Grybus nuvalykite virtuviniu popieriumi ir stambiai supjaustykite - mažesnius į 4 dalis, didesnius į 6. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
3.
Nuo baltos duonos nupjaukite plutelę, supjaustykite duoną kubeliais ir užpilkite pienu. Svogūną ir morką sutarkuokite burokine tarka.
4.
Grybams iškepus, susmulkinkite juos virtuviniu kombainu ir sumaišykite juos su malta jautiena, tarkuotom morkom bei svogūnu, trintu česnaku, petražolėm ir kiaušiniu. Kiek įmanoma nuspauskite nuo duonos pieną ir dėkite duoną į mėsos ir grybų masę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite.
5.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių. Pasišlapinant rankas formuokite 3-4 cm skersmens kukuliukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje apie 35 minutes, kol paruduos ir visiškai perkeps.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"