TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Pesto iš ridikėlių lapų
Pesto iš ridikėlių lapų

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 mililitrų alyvuogių aliejaus
120 gramų moliūgų sėklų
120 gramų ridikų lapų
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.

2.
Į virtuvinio kombaino smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikų lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.

3.
Šviežiai paruoštas pesto, gali turėti lengvą kartumą, kas visai nėra blogai, bet pestui kiek pastovėjus šis kartumas dingsta. Uždarame indelyje, šaldytuve, šis pesto išsilaikys gerą savaitę.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2019-03-02 06:00 · 756 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt