Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
130 gramų miltų
65 mililitrai vandens
20 mililitrų alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų jautienos faršo
1 vienetas svogūnų
1/4 stiklinės sultinio (mėsos arba daržovių)
1 saujelė razinų (nedidelės)
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštelis cukraus
pagal skonį prieskonių (naudojau pipirus, rūkytą papriką, česnako granules, kuminą)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, aliejų ir vandenį. Išmaišykite tešlą iš pradžių mediniu šaukštu, o baikite minktyti rankomis. Tešla turi nelipti prie rankų. Uždėkite ant dubens maistinę plėvelę ir statykite į šaldytuvą 30 minučių arba per naktį.
2.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėkite faršą ir maišant pakepinkite, kol mėsa bus beveik iškepusi. Sudėkite prieskonius, pomidorų pastą, supilkite sojų padažą, berkite cukrų ir maišant pakaitinkite porą minučių.
3.
Mėsą sudėkite į dubenį, supilkite sultinį ir suberkite razinas. Išmaišykite ir padėkite į šoną pusvalandžiui. Per tą laiką sultinys susigers į mėsą ir bus sultingas, minkštas įdaras.
4.
Tešlą iškočiokite plonai ir uždėję lėkštę išpjaukite 10 centimetrų skermens apskritimus. Įdėkite įdaro ir užlankstykite kaip čeburekus.
5.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite pyragėlius, kol iškeps ir gražiai pagels.