Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų špinatų
6 šaukštai kvietinių miltų (su kaupu)
5 šaukštai cukraus
20 mililitrų baltasis romas (arba romo esencijos)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
150 gramų mėlynių
5 šaukštai cukraus pudros (be kaupo)
0.5 vieneto citrinų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Špinatų lapus suberiu į verdantį vandenį, paverdu apie 2 min., išgriebiu į kiaurasamtį ir perlieju kuo šaltesniu vandeniu.
2.
Atskiriu kiaušinių baltymus, trynius sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat iki tyrės blenderiu sumaltus atvėsusius špinatus ir malu 30-60 sek. Tuomet suberiu cukrų ir vėl minutei-kitai jungiu peilius. Gautą žalią masę supilu į gilų indą, suberiu miltus, supilu romą ir įmaišau. Ten pat sudedu iki putų išplaktus baltymus. Puodelyje sumaišau sodą su grietine ir supilu į tešlą.
3.
Išsuku ir supilu į torto kepimo formą, ją dedu į orkaitę, jungiu 180C kepimo režimą iš viršaus ir apačios. Kepu apie 45 min., baigtumą tikrinu mediniu pagaliuku – įkištas į biskvitą ir ištrauktas jis turi būti sausas. Iškepusį biskvitą atvėsinu, nupjaunu viršaus nelygumus ir biskvitą perpjaunu pusiau. Nupjaustytą biskvitą smulkiai sutrupinu.
4.
Grietinėlę išplaku mikseriu, kitame inde tuo pačiu mikseriu sumaišau maskarponę su mėlynėmis, cukraus pudra ir pusės citrinos sultimis. Abu plakinius sumaišau į vieną kremą.
5.
Formuoju tortą – ant pirmo biskvito sukrečiu 1/3 kremo, išlyginu, dedu antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepu šonus. Tuomet šonus apiberiu biskvito trupiniais. Tortas turi bent 6h bręsti, tam tinkamiausia šaldytuvo lentyna. Pats skaniausias – po 12h. Tiekiu šaltą.