Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai paprikos
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų fetos sūrio (pjaustyto mažais kubeliais)
1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustyto)
3 šaukštai kietojo sūrio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (pertrinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
2 saujos makaronų (naudojau linguine, šviežiai virtų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę 210 C laipsnių.
2.
Ant aliuminio folija išklotos kepimo skardos dėkite dvi paprikas, patepkite jas šaukštu alyvuogių aliejaus ir kepkite įkaitintoje orkairėje apie pusvalandį, vis pasukant kas dešimt minučių. Ištraukus iš orkaitės susiauskite paprikas į foliją ir leiskite atvėsti. Kai jie atvės tiek, kad galite juos liesti rankomis, nulupkite odą, išvalykite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
3.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite jame pjaustytus svogūnus, kol šie suminkštės.
4.
Sudėkite trintą česnaką, supilkite grietinėlę, ir sudėkite fetą. kaitinkite ant lengvos ugnies, kol feta ištirps.
5.
Sudėkite paprikos juosteles ir parmezaną, pakaitinkite dar minutėlę ir sutrinkite jas elektrine grūstuve. Pagardinkite druska ir pipirais.
6.
Dėkite virtus makaronus į karšką padažą lengvai pamaišykite kol visi makaronai pasidengs padažu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"