Porcijų skaičius: 14
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė kefyro
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 stiklinės aliejaus
2 šaukštai degtinės
11 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį uogienės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į šiek tiek pašildytą kefyrą suberti mieles, cukrų, išmaišyti. Supilti aliejų, degtinę, įmušti kiaušinį, suberti druską ir viską išmaišyti iki vientisos masės. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
2.
Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą, tešlą turi būti minkšta, elastinga. Uždengti tešlą ir palikti šiltai 1-1.5 valandos.
3.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Kiekvieną iškočioti į skritulį. Supjaustyti į 6 - 8 dalis trikampiais (pjaunant per skritulio centrą, kaip pjaustant tortą riekelėmis). Smailesnėje trikampio pusėje dėti uogienės, sukti ragelį. Jei norite puošniau, kitą, ne smailą trikampio galą galima keliose vietose įpjauti.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.