Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
300 gramų ančiukų skrandukai
4 vienetai raugintų agurkų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai perlinių kruopų
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį grietinės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį.
2.
Į puodą beriame išbrinkusias kruopas, dedame juostelėmis pjaustytus skrandukus. Ir užkaičiame puodą virti. Verdant, jei susidaro putos, jas nugraibome.
3.
Svieste pakepiname smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytą morką.
4.
Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais. Visas daržoves sudedame į puodą prie kruopų ir skrandukų ir verdame, kol bulvės suminkštės ir kruopos beveik išvirs. Pagardiname prieskoniais.
5.
Tada sudedame kubeliais pjaustytus raugintus agurkus. Sriubą dar verdame apie 15 – 20 min. Pilstome į dubenėlius ir sriubą gardiname grietine.