Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos filė
4 lapai kininiai kopūstai (didesnių, arba baltagūžio kopūsto)
2 vienetai pomidorų (nebūtina)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio pipirų
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos filė gabaliukus perpjauti išilgai perpus. Turėsite 4 plonesnius gabaliukus. Įtrinti vištienos prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol ruošime kitus ingredientus.
2.
Morką sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti svogūną, tuomet sudėti morkas ir kepinti apie 10 - 15 minučių, kol suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais, pomidorų padažu, išmaišyti.
3.
Kininių kopūstų lapus pamerkite į verdantį vandenį minutėlei, kol suminkštės. Jei naudosite paprastą kopūstą, lapus prieš tai apvirkite, kol suminkštės.
4.
Į kiekvieną kopūsto lapo vidurį dėti vištienos gabalėlį, ant viršaus dėti morkų masės, užlankstyti kopūsto lapo kraštus į vidurį, suformuojant "vokelį".
5.
Kiekvieną "vokelį" dėti į kepimo formą, sujungimo siūle į apačią. Ant viršaus išdėlioti pomidorų griežinėlius. Pagardinti druska. Į formą pilti vandens tiek, kad apsemtų "vokelius" šiek tiek mažiau negu iki pusės. Formą pridengti dangčiu (arba folija ir viršuje pradurti kelias skylutes).
6.
Dėti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę troškinti apie 20 - 30 minučių.