TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Vegetariškas pievagrybių kišas
Vegetariškas pievagrybių kišas

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
170 gramų miltų
100 gramų sviesto (šalto)
90 gramų grietinės
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų pievagrybių
200 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
2 žiupsneliai juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui miltus sumaišome su druska. Sutarkuojame sviestą, sumaišome su miltais, kol gauname trupinius, po to įmaišome grietinę. Išmaišome tešlą šaukštu, kol gauname vientisą masę, suformuojame rutulį, tada suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame bent 1 valandai į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Arba galite dėti 30 minučių į šaldiklį.

2.
Įdaras: kol tešla vėsta, pasiruošiame įdarą. Svogūną nulupame, susmulkiname, apkepiname, kol suminkštėja, įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, tada sudedame susmulkintą česnaką, ir kepiname dar pora minučių, kol česnakas švelniai paruduoja. Išimame apkeptus svogūnus ir česnaką iš keptuvės. Į keptuvę įpilame papildomai aliejaus, pievagrybius susmulkiname griežinėliais, apkepiname keptuvėje, kol suminkštėja ir apskrunda. Kitoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, apkepiname susmulkintą papriką, kol šiek tiek suminkštėja. Po to grybus ir daržoves sumaišome viename inde. Kitame inde išplakame kiaušinius su druska ir pipirais, supilame pieną, išmaišome.

3.
Kai tešla atšąla, ją šiek tiek pakočiojame į skritulo formą. Įtiesiame tešlą į apvalią kepimo formą, suformuojame kraštus. Aš naudojau 24 cm skersmens kepimo formą. Kepame pagrindą iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

4.
Po to pagrindą išimame iš orkaitės, sudedame daržoves, užpilame kiaušinių ir pieno mišiniu, dedame atgal į orkaitę ir kepame ~20 - 30 minučių, kol pyragas gražiai paruduoja. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio kepimo formą naudojate, jei Jūsų kepimo forma platesnė, tuomet reikės kepti trumpiau, jei siauresnė – kiek ilgiau. Ar kišas iškepęs – patikrinkite su mediniu dantų krapštuku: jei ištraukus pagaliukas švarus, tuomet kišas iškepęs, jei aplipęs – tuomet pakepkite kiek ilgiau.

5.
Kišas skanus ir karštas, ir šaltas. Paprastai kišas kepamas su sūriu ant viršaus, tad jei norite papildomai galite užberti mėgstamo sūrio.




admin · 2019-02-17 21:00 · 737 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt