Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
6 vienetai kiaušinių (mažų)
1 vienetas svogūnų (didelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sumaišome su 1/3 arb. š. druskos.
2.
Svogūną supjaustome kubeliais.
3.
Į keptuvę įpilame maždaug tiek aliejaus, kad beveik apsemtų bulves. Aliejų įkaitiname ant vidutinės ugnies.
4.
Į įkaitintą aliejų sudedame bulvių kubelius, svogūną. Išmaišome, uždengiame dangčiu. Iš viso kepame 20 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kad neprisviltų, kol bulvės suminkštėja.
5.
Kiaušinius išplakame su 1/3 arb. š. druskos.
6.
Į kiaušinių masę sudedame bulves, išgriebtas iš aliejaus, viską sumaišome, paragaujame ar reikia papildomai druskos.
7.
Į švarią keptuvę įpilame maždaug 0,5 cm aliejaus (mano keptuvė buvo 24 cm pločio, bet jei norite storesnės tortilijos – kepkite mažesnėje), supilame bulvių-kiaušinių masę, išlyginame paviršių. Kepame 5-7 min ant vidutinės ugnies. Po to ant keptuvės uždedame plokščią lėkštę ar dangtį, apverčiame tortiliją į lėkštę (ar dangtį) ir atsargiai vėl dedame į keptuvę, kad neiškepusi pusė dabar galėtų iškepti. Kepame dar 5-7 min. Išimame iš keptuvės ir patiekiame.
8.
Tortilija labai skani tiek tik iškepta, tiek šalta, tiek pašildyta.