Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
2.5 stiklinės cukraus
1.5 stiklinės pieno
1 stiklinė aliejaus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aguonų
1.5 šaukštelio druskos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio citrinų ekstrakto (nutarkuotos geltonos žievelės, sumaišytos su trupučiu sulčių)
Užpilui:
3/4 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės citrinų sulčių (arba apelsinų)
0.5 šaukštelio citrinų ekstrakto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliam dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas ir kepimo miltelius.
2.
Kitam dubenyje suplakame kiaušinius, aliejų, pieną ir citrinų ekstraktą. Sumaišome viską su biriais produktais ir plakame elektriniu plakikliu apie 1 minutę.
3.
22x33 centimetrų formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame175 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 55 minutes.
4.
Užpilui cukrų sumaišyti su citrinų sultimis ir ekstraktu.
5.
Iškepusį pyragą 10 minučių paliekame kepimo formoje, tada išimame, apliejame citrinų - cukraus plakiniu. Kartais prieš pilant subadau pyragą pagaliuku, kad skonis geriau įsigertų. Užpilą pilame po truputį, kad gražiai pasiskirstytų.
6.
Pyragą raugaujame visiškai atsvėsusį, o geriausiai - kitą dieną po iškepimo.