Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai morkų (didelių)
600 mililitrų vandens
0.5 vieneto sultinio kubelių (naudojau vištienos)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis kario
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis sezamo sėklų
Patiekiant:
1 šaukštelis petražolių (šviežių, pasmulkintų)
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą su vandeniu ir užverdame.
2.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydome sviestą, suberiame karį, sumažiname ugnį iki silpnos ir kepiname 1 min pamaišydami. Suberiame sumlkiai sukapotą česnaką ir pakepiname dar 2 minutes, kol česnakas šiek tiek apskrunda. Mišinį suberiame į jau užvirusias morkas, pagardiname vištienos sultiniu ir šiek tiek druskos.
3.
Verdame apie 15-20 min, kol morkos suminkštėja. Tada sriubą sutriname elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu). Jei mėgstate skystesnę sriubą, įpilkite papildomai karšto vandens. Paragaujame, ar patinka skonis, jeigu norisi, galime įdėti dar šiek tiek druskos ir/ar pipirų.
4.
Sriubą supilstome į dubenėlius, apibarstome sezamo sėklomis ir smulkintomis petražolėmis. Prie šios sriubos labai tinka česnakinės bagetės riekelė ar šviežia bandelė su trupučiu sviesto.
5.
Beje, jeigu mėgstate, sriubą galite pagardinti pienu, grietine ar grietinėle.