AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
250 gramų medaus
100 gramų sviesto
125 gramai cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
10 gramų kakavos
1.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
1 šaukštelis sodos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, sviestą, prieskonius ir cukraus pudrą sudedame į nedidelį puodą ir pastoviai maišant užkaitiname iki virimo. Atvėsiname. Įmušame kiaušinį ir išmaišome iki vientisos masės.
2.
Dubenyje sumaišome miltus, sodą ir kakavą. Į gautą sausą mišinį supilame skystą mišinį. Išminkome iki kol masės susijungs. Tešla gaunasi gan lipni, bet papildomai miltų dėti tikrai nereikia. Tešlą dedame į maistinę plėvelę, gerai apsukame ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
3.
Dirbant su tešla imame jos tiek, kiek tuo metu reikia, o visą kitą laikome šaldytuve, kad ji pernelyg nesušiltų, nes tuomet su ja bus sunku dirbti. Sausainius kočioti apie 1 cm storio ir išpjauti sausainių formelėmis. Paruoštus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Sausainius kepame iki 160 - 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 7-13 min. Neperkepkite - jei matote, kad jie gražiai pagelto, imkite iš orkaitės.
5.
Iškepusiems sausainiams leiskite pirmiausia keletą minučių pravėsti skardoje, o tada atsargiai nuimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.
6.
Atvėsusius puoškite, kaip tik įkvepia jūsų fantazija - tinka baltyminis glajus, tirpintas šokoladas, įvairiausi pabarstukai, smulkinti riešutai ir kitos gėrybės.