Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų obuolių
190 gramų speltų miltų (baltų)
1 stiklinė migdolų drožlių
120 mililitrų akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
110 mililitrų migdolų pieno
70 gramų rudojo cukraus (aukščiausios kokybės nerafinuoto arba kokoso žiedų cukraus)
3 šaukštai kokosų aliejaus (ar kitokio augalinio, neutralaus skonio )
3 šaukštai klevų sirupo
3 šaukštai cinamono
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis obuolių acto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius supjaustyti 1,5 cm skiltelėmis. Dubenyje sumaišyti su klevų sirupu, 2 valg. š. cinamono. Palikti pastovėti, kol bus ruošiama tešla.
2.
Į pieną įpilti obuolių actą, sumaišyti. Palikti pastovėti, kol pieną sutrauks.
3.
Apie 4 min. elektriniu plakikliu išplakti akvafabą ir cukrų. Masė turi tapti baltos spalvos, išputoti. Į akvafabą supilti ištirpintą kokosų aliejų, pieną. Viską išmaišyti.
4.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, 1 arbat. š. cinamono. Juos suberti į skystąją masę. Viską išmaišyti. Tešla turi būti pakankamai skysta.
5.
Į kepimo indą suberti didžiąją dalį obuolių. Pasilikti apie 1/2 st. obuolių skiltelių. Ant viršaus supilti tešlą. Likusias obuolių skilteles sudėti ant viršaus, šiek tiek įspausti į vidų. Užbarstyti migdolų drožlėmis.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.