AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 litrai moliūgų (tarkuotų)
500 gramų cukraus
3 vienetai apelsinų
3 vienetai citrinų
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
5 vienetai gvazdikėlių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgus nulupti ir sutarkuoti stambia tarka ar kombainu. Užpilti cukrumi.
2.
Nuo apelsinų ir citrinų nutarkuoti žievelės geltoną dalį (baltos netarkuoti), tada baltą žievelių dalį nulupti, o apelsinus ir citrinas supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sudėti į moliūgus, kartu su gvazdikėliais.
3.
Puodą užvirinti ir virti apie 40 minučių. Gvazdikėlius išgriebti. Suberti imbierą, cinamoną, išmaišyti ir dar kartą užvirinti.
4.
Dar karštą uogienę pilti į švarius stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.