Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
500 gramų rikotos
4 vienetai kiaušinių
3 vienetai bananų (dideli, gerai prinokę)
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų bolivinių balandų (galima keisti grikiais, ryžiais ar soromis)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 saujos uogų (arba mėgiami vaisiai, nulupti ir sujaustyti)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bolivines balandas išvirkite: užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir virkite apie 20 minučių, iki vandens nebeliks. Palikite šiek tiek pravėsti.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
3.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, rikotą bei bananus ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu. Galite ir išvis netrinti, bet man daug skaniau, kai apkepo konsistencija būna ne grūdėta, o vientisa, kreminė. O tą būtent ir duoda sutrynimas.
4.
Į varškės masę sudėkite kokoso drožles, bolivines balandas (ar kitas naudojamas kruopas), vanilės esenciją bei kiaušinius. Viską labai gerai išmaišykite.
5.
Apkepo formos kraštus patepkite sviestu arba aliejumi. Supilkite varškės masę, ant viršaus užberkite uogas arba vaisius.
6.
Kepkite apie 45 - 60 minučių. Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau.