Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas skumbrės
3 vienetai svogūnų
Marinatui:
1 litras vandens
100 mililitrų obuolių acto (arba 70 ml paprasto acto)
2 šaukštai druskos
1 šaukštas medaus (arba nepilnas šaukštas cukraus)
2 vienetai lauro lapų
6 vienetai juodųjų pipirų (grūdelių)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žuvį išvalau ir supjaustau poros centimetrų storumo griežinėliais. Sudedu į dubenį.
2.
Marinatui į puodą supilu vandenį, sudedu druską, lauro lapus, pipirų grūdelius. Užvirinu ir paverdu apie 5 minutes. Nuimu nuo ugnies, supilu obuolių actą ir, kai dar šiek tiek pravėsta, sudedu medų ir gerai išmaišau, jog medus ištirptų. Galima medų dėti ir iškart, bet man nesinori, kad nuo didelio karščio dingtų jo gerosios savybės. Palieku marinatą visiškai atvėsti.
3.
Ant žuvies sudedu pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir užpilu marinatu, jog viską gerai apsemtų. Pridengiu indą dangčiu ir dedu į šaldytuvą pastovėti apie parą (arba bent per naktį, bet ilgiau pastovėjusi būna skanesnė).
4.
Labai gardu skanauti su virtomis bulvytėmis.