TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šventiškas netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
Netikras zuikis

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos faršo (galite naudoti maišytą su jautiena, veršiena ar kalakutiena)
2 vienetai obuolių
2 vienetai morkų
4 riekelės batono (be plutelės)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šaukštai manų kruopų
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis čiobrelių
šiek tiek pieno (batonui pamerkti)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Papuošimui:
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
Padažui:
3 šaukšteliai pomidorų padažo
3 šaukšteliai majonezo
1 skiltelė česnako

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Keptuvėje aliejuje pakepinkite labai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas, tada sudėkite burokine tarka sutarkuotus obuolius ir smulkintą česnaką, patroškinkite.

2.
Į faršą sudėkite atvėsintą keptuvės turinį, piene mirkytas batono riekeles, manus, druską, pipirus, prieskonius, kiaušinius. Viską gerai išminkykite.

3.
Suformuokite kepaliuko formos kepsnį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, aptepkite aliejumi, viršuje pirštu įspauskite 3 gilias duobutes, kad kepant nesutrūkinėtų. Iš pipirų padarykite akytes ir burnytę, o iš lauro lapų ausytes.

4.
Majonezą išmaišykite su pomidorų padažu ir smulkintu česnaku.

5.
Kepkite 180 - 200 C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos viršų aptepkite padažu.

6.
Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis su marinuotais/raugintais agurkais ar raugintais kopūstais.




admin · 2019-01-24 18:00 · 716 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt