Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų briuselio kopūstų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
40 gramų maltų džiūvėsėlių (ei turite kelių dienų senumo šviesios duonos riekę - puikiai tiks)
1 šaukštas česnako granulės (arba 2 išspaustų skiltelių šviežio)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstus nuplauname, nupjaustom kotelius, nuimam padžiuvusius lapelius ir perpjaunam pusiau.
2.
Dedame į dubenį (galima viską iškart daryti kepimo formoje), apšlakstome alyvuogių aliejumi bei beriame visus likusius ingredientus. Išmaišome.
3.
Paskleidžiame kepimo formoje arba skardoje. Ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min (pusaukelėje būtinai pavartome).
4.
Briuseliai apskrus ir bus minkšti, bet nesutižę.
Patarimai:
•
O jeigu norite "tąsaus sūrio" efekto, likus 5 min iki kepimo pabaigos užberkite kelias papildomas saujas sūrio ir išmaišykite.