Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 šaukštai vandens
1 šaukštas želatinos
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
110 gramų miltų
100 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 šaukštai cukraus
šiek tiek citrinos rūgšties (ant peilio galiuko)
Papuošimui:
3 saujos trešnių
3 saujos vynuogių (besėklių)
šiek tiek braškių
šiek tiek mėtų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame apie 5 - 7 minutes, kol masės patrigubėja ir tampa beveik grietinės konsistencijos.
2.
Atsargiai šaukštu įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta ir puri.
3.
Supilame tešlą į 22 centimetrų skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 180 - 190 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku, jei įsmeigus ir ištrukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs, jei aplipęs tešla - kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti. Biskvitą atvėsiname, galime palaikyti net šaldytuve, ir perpjauname į tris lakštus.
4.
Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo. Maskarponę šiek tiek išmaišome šaukštu, jei labai kieta. Tada dalimis atsargiai įmaišome į maskarponę grietinėlę.
5.
Dedame pirmą lakštą į torto formą, nusegamais kraštais, pertepame kremu, dedame kitą lakštą, vėl pertepame ir dedame paskutinį lakštą. Aptepame visą tortą likusiu kremu ir paliekame šaldytuve per naktį.
6.
Papuošimui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Želatiną ištirpinti garų vonelėje ir palikti atvėsti.
7.
Uogas suvilgyti želatinoje ir puošti tortą.