AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 kilogramai juodųjų serbentų (gerai prinokusių)
2 litrai degtinės
800 gramų cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Serbentai turi būti kuo sultingesni ir kuo labiau prinokę. Nuimti serbentų šakeles, uogas gerai nuplauti ir sudėti į didelį, gilų dubenį.
2.
Serbentus spaudyti, minkyti rankomis, traiškant uogas, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Užpilti degtine ir permaišyti.
3.
Visą masę perkošti per dvigubą marliuką.
4.
Į storadugnį puodą suberti cukrų, užpilti perkoštą serbentų ir degtinės skystį. Kaitinti ant vidutinės kaitros iki užvirimo (ne ilgiau).
5.
Užvirusį ir kiek pravėsusį likerį supilti į stiklainį, palikti atvėsti iki kambario temperatūros ir sandariai uždaryti. Aš pilu tiesiog į švariai išplautą ir orkaitėje išdžiovintą 3 litrų stiklainį. Palikti tamsioje virtuvės spintelėje ar sandėliuke 7 dienoms.
6.
Po 7 dienų likerį dar kartą perkošti per marliuką ir išpilstyti į buteliukus. Skaniausias atvėsintas.