TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai
Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų varškės
200 gramų cukinijų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų fetos sūrio
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja žalumynų (tinka bazilikai, rukola, krapai, svogūnų laiškai)
2 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2.
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užpilkite šaukšteliu druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti kokias 10 minučių, jog išsiskirtų vanduo. Jeigu naudojate šviežią nedidukę cukiniją, galite ją tarkuoti visą, t.y. su žievele ir sėklų dalimi. Jeigu cukinija paaugusi, pirma ją nulupkite, išimkite sėklas ir tarkuokite tik kietą šviesiąją cukinijos dalį

3.
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir miltus. Sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus, gabaliukais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir smulkiai supjaustytą fetos sūrį. Įdėkite druskos ir pipirų. Aš mėgstu sūriau, tad paprastai dedu apie pusę šaukštelio druskos bei ketvirtadalį šaukštelio pipirų, bet čia jau koreguokite pagal savo skonį ir naudojamų pagardinimų sūrumą.

4.
Cukinijos tarkius nusunkite nuo išsiskyrusio vandens. Aš tą darau paimdama juos švariomis rakomis ir stipriai suspausdama saujoje. Bet galite sunkti ir per marlės gabalėlį ar sietelį. Svarbu, jog cukinijos tarkiuose liktų kuo mažiau vandens.

5.
Nusunktus tarkius sudėkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite.

6.
Keksiukų formeles patepkite sviestu ar aliejumi ir į jas išdalinkite varškės - cukinijų masę.

7.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

8.
Išėmę iš orkaitės leiskite jiems šiek tiek atvėsti, o tada jau gardžiuokitės :-)




admin · 2019-01-18 12:00 · 734 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt