Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
170 gramų miltų
100 gramų cukraus
80 gramų sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti. Išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Kiaušinius išplakti su grietine. Masę supilti į sviestą ir viską kartu lengvai išplakti.
3.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Išmaišyti, kol neliks sausų gumuliukų.
4.
Stiklinę formą (naudojau 20*25cm) ištepti sviestu ir supilti tešlą. Galima kepti ir apvalioje formoje. Sudėti skiltelėmis pjaustytus obuolius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, jei įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas bus sausas - pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti.