AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai obuolių (nuluptų, išimtomis sėklomis, supjaustytų kubeliais)
300 gramų rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
250 mililitrų obuolių sulčių
4 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cinamono (arba pagal skonį)
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius dėkite į storadugnį puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite cukrų ir cinamoną. Puodą uždenkite ir papurtykite, kad obuolių gabaliukai apsiveltų cukraus ir cinamono mišiniu. Pilkite obuolių sultis ir berkite vanilinį cukrų bei gvazdikėlius. Beje, prieskonių kiekius galite drąsiai pareguliuoti pagal savo skonį.
2.
Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol obuoliai suminkštės. Jau suminkštėjusios obuolius sutrinkite elektriniu trintuvu ir toliau kaitinkite ant mažos kaitros. Virkite, vis pamaišant, apie 1.5 - 2 valandas. Patikrinti, ar jau sviestas jau reikiamos konsistencijos galima dviem būdais: mentele perbraukus liniją sviesto paviršiuje - jei masė išlaiko formą ir tarpas tuoj pat nedinsgta, reiškia, kad sviestas jau paruoštas, arba dėkite šaukštelį sviesto į lėkštę ir palikite kelioms minutėms, jei neatsiskiria sulčių, taip pat jau paruošta.
3.
Jeigu ruošiate labai didelį kiekį, obuolius galima pradėti troškinti ant viryklės, o vėliau masę perpilti į tinkamo dydžio indą orkaitei pritaikytą indą ir troškinti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kas pusvalandį vis permaišant. Tuomet indą reikėtų statyti apatinėje orkaitės lentynoje ir jo neuždengti dangčiu.
4.
Obuolių sviestą sudedu į švariai išplautus stiklainius, užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius sustatau dangteliais žemyn ir šiltai apkloju pūkinėmis striukėmis ar kaldromis. Taip palieku, kol atvės. Žiemą stiklainius saugau rūsyje.