TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Bulviniai blynai su tunu ir putpelių kiaušiniais
Bulviniai blynai su tunu ir putpelių kiaušiniais

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Blyneliams:
520 gramų bulvių (tarkuotų)
1 vienetas kiaušinių
40 gramų svogūnų
20 gramų kvietinių miltų
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
60 gramų aliejaus
Viršui:
4 vienetai putpelės kiaušinių
60 gramų tuno savo sultyse
60 gramų varškės
20 gramų majonezo
10 gramų kaparėlių
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
šiek tiek špinatų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į vidutinio kaitrumo įkaitintą keptuvę su aliejumi dedu pusę nurodyto kiekio svogūnų, pjaustytų kubeliais, apkepu iki kol įgaus auksinę spalvą.

2.
Į dubenį supilu bulvių tarkį sumaišau su likusia puse kiekio sutarkuotų per tarką svogūnų, sudedu išplaktą kiaušinį, miltus ir keptus svogūnus, iberiu druskos ir pipirų, viską permaišau.

3.
Bulvinį blyną kepu vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje, ipylus aliejaus sudedu paruoštą bulvių tarkį.

4.
Keptuvėje formuoju bulvinį blyną 18-20cm pločio. Blyną kepu 5-6 minutes iš vienos pusės ir 5-6 minutes iš kitos pusės.

5.
Kaparėlius, petražoles ir krapus susmulkinu. Sumaišau su majonezu, per sietelį pertrinta varške ir konservuota tuno filė (skystis nuo tunų nenaudojamas- nupilamas), pabarstau druska ir pipirais.

6.
Vidutiniškai kaitrioje keptuvėje įkaitintame

7.
aliejuje iškepu du putpelių kiaušinius.

8.
Į lėkštę dedu 1 bulvinį blyną, ant viršaus uždedu užtepėlę, du putpelių kiaušinius ir papuošiu kelis šviežiais špinatų lapeliais.




admin · 2019-01-07 21:00 · 718 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt